November 12, 2019

Een onregelmatige steek is de ongelijke afstand tussen de tanden van een frees. Dit ontwerp beperkt trillingen en lawaai die worden veroorzaakt door de machine, het gereedschap en het werkstuk.

Bij gewone frezen staan de tanden op regelmatige, onderling gelijke afstand van elkaar. Maar om de productiviteit te verhogen, vooral bij het hoekfrezen, is het belangrijk om de kans op trillingen zo klein mogelijk te houden.

Wetenschappe...

August 9, 2019

Dormer Pramet heeft een uitgebreid assortiment van 40.000 producten. Hierin vormt verspanend gereedschap ons meestverkochte en snelstgroeiende product op de markt. Vooral de verkoop van volhardmetalen gereedschappen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook gereedschap van snelstaal (HSS) blijft echter een sterke groei vertonen.

In ons assortiment verspanend gereedschap bieden we meer dan 13.000 producten voor het maken van g...

July 9, 2019

Shark Line vormt ons assortiment materiaalspecifieke tappen. Ze bieden hoge prestaties en grote proceszekerheid. Johan Bodin, R&D & Global Product Manager voor draadsnijden bij Dormer Pramet, legt uit welke invloed de verschillende coatings en geometrieën uit deze serie op de prestaties hebben.

Onze tappen uit de serie Shark Line hebben een meerlaagse, keramische PVD-coating die wordt onderworpen aan een nabewerkingsproces....

May 10, 2019

Wist u dat er verschillende gestandaardiseerde draadvormen zijn die verschillende spelingen, toleranties en benamingen hebben voor gebruik in combinatie met bouten, moeren en bevestigingsmiddelen?

De oudste draadvorm is de British Standard Whitworth (BSW), ontwikkeld door Sir Joseph Whitworth in 1841. Deze draadvorm wordt gekenmerkt door een 55° profielhoek met een afronding van de crest en een draadgang op 1/6 hoogte van de ba...

November 20, 2018

Een van de belangrijkste kenmerken van de Multiside-serie van Dormer Pramet is het gepatenteerde SideLok-klemsysteem.

Sidelok biedt een extreem efficiënte en veilige manier om wisselplaten vast te zetten, en biedt daarnaast een hoge mate van stabiliteit, vooral bij vijfassige bewerking van complexe oppervlakken.

SideLok maakt bovendien een kleinere vertanding mogelijk, wat meer tanden voor specifieke freesdiameters betekent. Dit...

September 25, 2018

Tentoonstellingen bieden meer mogelijkheden dan alleen een product laten zien en gesprekken met bestaande klanten voeren. Sommige beurzen zijn uitgegroeid tot grote evenementen met meer kansen voor uitstraling en netwerken om de bekendheid en relaties met zakenpartners te versterken.

De IMTS in Chicago is zo'n tentoonstelling geworden. Dit jaar werd deze show gehouden van 10 t/m september.

Voor het team van Dormer Pramet was dit...

August 8, 2018

High Speed Steel (HSS) mag dan een oud en vertrouwd materiaal voor snijgereedschappen zijn, maar dat wil niet zeggen dat het niet voortdurend is verbeterd sinds de introductie ervan aan het einde van de 19e eeuw.

Het aanbod van HSS-substraten van Dormer Pramet is bijvoorbeeld allesbehalve verouderd. We hebben geïnvesteerd in poedertechnologie om een materiaal te ontwikkelen dat voor betere resultaten zorgt. 

HSS-E met poedermeta...

June 15, 2018

Industry 4.0 is momenteel het meestbesproken onderwerp in de productiesector. Technologie drukt haar stempel op elk onderdeel van het productieproces.

De golf van automatisering en digitalisering die op dit moment binnen industriële omgevingen plaatsvindt wordt “Industry 4.0” genoemd. Dit is de vierde industriële revolutie.

De krachtigste hefboommechanismen waarop fabrikanten een beroep kunnen doen zijn robotica, kunstmatige in...

February 9, 2018

Dormer werd in 1913 in het Verenigd Koninkrijk opgericht onder de naam The Sheffield Twist Drill Co. Inmiddels is het merk Dormer synoniem aan de fabricage van hoogwaardig gereedschap voor metaalverspaning.

Omdat het bedrijf zich na de oprichting snel ontwikkelde, werd het kiezen van een handelsmerk essentieel. In 1917 stelde een Nederlandse agent een windmolen met een dakkapel voor. Een verwijzing naar de naam van de toenmalig...

December 13, 2017

Voor het eind van 2017 hadden we een nieuwe reeks draadsnij- en freesgereedschappen aangekondigd. Deze onderstrepen opnieuw het belang dat wij hechten aan de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van ons productaanbod voor belangrijke industriesegmenten.

Ik was lid van het Dormer Pramet-team dat geholpen heeft bij de introductie van de nieuwe assortimenten op de markt, om ons aanbod voor onze klanten op een hoger niveau te brenge...

Older Posts >

Please reload

Dormer Pramet Blog

Welkom op het Dormer Pramet-blog.

 

Lees de ervaringen en ideeën van onze medewerkers van over de hele wereld, want zij geven allerlei adviezen en informatie over de nieuwste projecten die spelen in de verspanende industrie.

Overige blogs

Wat is een onregelmatige steek bij het frezen?

November 12, 2019

1/10
Please reload

Follow Us
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Als onderdeel van de nieuwe AVG wet (GDPR) is ons privacy beleid aangepast, klik hier voor meer informatie.

Mail ons

Als onderdeel van de nieuwe AVG wet (GDPR) is ons privacy beleid aangepast, klik hier voor meer informatie.

Follow us
  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • Instagram