top of page

Aanpassing van productaanbod aan behoeften van sector


Dormer Pramet heeft een uitgebreid assortiment van 40.000 producten. Hierin vormt verspanend gereedschap ons meestverkochte en snelstgroeiende product op de markt. Vooral de verkoop van volhardmetalen gereedschappen is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook gereedschap van snelstaal (HSS) blijft echter een sterke groei vertonen.

In ons assortiment verspanend gereedschap bieden we meer dan 13.000 producten voor het maken van gaten en 5.500 artikelen voor draadsnijden. We blijven zoals altijd nieuwe gereedschappen introduceren, zodat ons productaanbod aan de behoeften van onze klanten blijft voldoen.

De segmenten waar we ons op blijven richten, zijn algemene bewerking, onderhouds-, reparatie- en revisietoepassingen, giet- en stansbewerkingen, spoorwegen en grootverspaning. Vliegtuigrompen en de bijbehorende assemblage zijn onlangs toegevoegd als segment vanwege ons assortiment op dit gebied, vooral na de overname van Wetmore Tool & Engineering in januari 2019.

Gautam Ahuja

We denken dat de groei op het gebied van snijgereedschap met name uit de lucht- en ruimtevaartindustrie zal komen. In India staat deze industrie nog in de kinderschoenen en het potentieel is daarom aanzienlijk. Andere branches die de Indiase overheid heeft opengesteld voor de private sector, zijn spoorwegen en defensie, wat zorgt voor extra ondersteuning van de groei op deze gebieden.

De snijgereedschapsindustrie is klaar voor de uitdagingen die deze sectoren bieden en voor het maken van toekomstbestendige producten. Er vinden veel activiteiten plaats op R&D-gebied, ook bij Dormer Pramet. Er worden nieuwe producten ontwikkeld om klanten een lange standtijd en hoge productiviteit te kunnen bieden.

Alle segmenten zijn echter onderhevig aan marktomstandigheden. Het bruto binnenlands product in India is zeer laag. Dit is voornamelijk het gevolg van de algemene verkiezingen in april en mei en de wereldwijde productievermindering.

Vooral voor de auto-industrie is het een lastige tijd vanwege de hoge rentestand en de nieuwe emissienormen BS VI, die in april 2020 zullen ingaan. Het productieniveau is laag, omdat alle automotive bedrijven zich in de overgangsfase bevinden, wat leidt tot een lager verbruik van snijgereedschap. Daarnaast wordt er door de overheid druk uitgeoefend op de industrie om zo snel mogelijk elektrische voertuigen te leveren.

Nu de regentijd en het festivalseizoen er echter aan komen, gaat de industrie in India de oude productievolumes waarschijnlijk weer realiseren en zal het land opnieuw een van de snelst groeiende economieën van de wereld worden.

Gautam Ahuja

Managing Director

Dormer Pramet India

bottom of page