top of page

Proč jsme uvedli na trh řadu Force X – novou generaci karbidových vrtáků


V dubnu 2017 jsme uvedli na trh novou generaci karbidových vrtáků nesoucích označení Force X. Tyto vrtáky jsou vylepšením a nahrazením řady MP-X. Nabízejí vyšší výkonnost a pokrývají průměry od 3 do 20 mm.

Karbidové víceúčelové vrtáky jsme poprvé představili v roce 2007 – tato řada nesla označení MP-X.

Tyto vrtáky o rozměrech 3×D a 5×D měly standardní konstrukci se 140stupňovou dělenou špičkou vhodnou k vrtání širokého spektra materiálů. V roce 2015 byla tato řada rozšířena o model R459 vyvinutý jako vysoce výkonná varianta pro vrtání hlubokých děr (8×D).

Přesto, že R459 patřil do rodiny vrtáků MP-X, obsahoval řadu nových konstrukčních prvků, které se u starších modelů vrtáků (R453, R454, R457 a R458) nevyskytovaly.

Abychom mohli vylepšit naši nabídku pro rozměry 3×D a 5×D, bylo třeba tyto vrtáky „aktualizovat“ na stejnou výkonnostní úroveň jako R459. To nás přivedlo k vytvoření nové řady vrtáků nesoucí označení Force X.

Ricky Payling

Aktuální nabídka proto přináší:

  • Špičkové výkony při obrábění širokého spektra materiálů. Je proto ideální volbou pro všeobecné strojírenství a subdodavatelské prostředí

  • Stejnou úroveň produktivity 3×D a 5×D vrtáků jaké dosahuje řada 8×D

  • Spolehlivý proces vrtání s konzistentními silami v rámci celé použitelné hloubky příslušného vrtáku

  • Variantu pro náročné obrábění, využívající nízkých řezných sil.

Naše nová řada Force X nabízí vrtáky s TiAlN povlakováním, a to jak ve variantě plné, tak s přívodem chladicí kapaliny. Jsou vynikající pro vrtání do oceli, nerezové oceli, litiny a hliníkových slitin, čímž představují ideální volbu pro většinu aplikací v hlavních průmyslových odvětvích.

Více informací o řadě Force X naleznete na našich webových stránkách, případně kontaktujte lokální prodejce značky Dormer Pramet.

Ricky Payling

produktová strategie – monolitní nástroje

bottom of page