top of page

Groeiende naamsbekendheid en verkoopcijfers op IMTS


Tentoonstellingen bieden meer mogelijkheden dan alleen een product laten zien en gesprekken met bestaande klanten voeren. Sommige beurzen zijn uitgegroeid tot grote evenementen met meer kansen voor uitstraling en netwerken om de bekendheid en relaties met zakenpartners te versterken.

De IMTS in Chicago is zo'n tentoonstelling geworden. Dit jaar werd deze show gehouden van 10 t/m september.

Voor het team van Dormer Pramet was dit zesdaagse evenement niet alleen succesvol vanwege het recordaantal op de beurs gegenereerde sales leads, maar ook door de activiteiten van de teamleden tijdens deze week in diverse netwerkprogramma's.

Ons team kon profiteren van de grote belangstelling die er was voor de viering van de 66e verjaardag van de Precision Twist Drill met een feest op dinsdag 11 september. Tussen 3 uur en 5 uur die middag was de stand bomvol klanten, dealers en partners die een toast uitbrachten op het feit dat we 66 jaar koploper zijn op HSS-gebied met onze serie PTD-snijgereedschappen. Ik voelde me vereerd door de merkentrouw van bezoekers aan de stand die vertelden dat ze nooit een andere HSS-boor zouden gebruiken dan een Precision Twist Drill.

Op woensdagochtend 12 september stonden Dan Murrell (National Sales Manager, Canada), Russ Reinhart (National Sales Manager, VS), Rafael Isaias (National Sales Manager, Mexico), Stefan Steenstrup (President, Dormer Pramet) en ik bij dag en dauw op om de Miles for Manufacturing (www.imts.com/show/5kRun.html) race te rennen, die meer dan $ 60.000 heeft opgebracht voor het stimuleren van de belangstelling voor het werken in de techniek op middelbare, hogere en technische scholen.

Ons team heeft tijdens deze week ook ondersteuning geboden aan strategische distributeurs bij door hen georganiseerde activiteiten. Fastenal hield zijn Baseball Bash na beurstijd op woensdagavond op Wrigley Field en, als belangrijke leverancier aan Fastenal, waren Dormer Pramet en onze productmerken optimaal in beeld voor de medewerkers en klanten van Fastenal.

Wat de beurs en deze evenementen duidelijk laat zien is dat we, via activiteiten naast de beurs zelf, onze verkoopcijfers en naamsbekendheid kunnen vergroten en versterken.

Brian Norris

President

Dormer Pramet Noord-Amerika

Russ Reinhart (National Sales Manager, US), Brian Norris (President, North America), Stefan Steenstrup (President, Dormer Pramet), Dan Murrell (National Sales Manager, Canada) and Rafael Isaias (National Sales Manager, Mexico).

bottom of page