top of page

Symbol třísky navazuje na stoletý vývoj značky Dormer


New Dormer logo

Značka Dormer se již od roku 1913, kdy byla ve Velké Británii založena společnost The Sheffield Twist Drill, z níž se později vyvinula, zabývá výrobou vysoce kvalitních nástrojů pro obrábění kovů.

Dormer Dovecote

Již od počátku se společnost rychle rozvíjela, a záhy tudíž vyvstala nutnost vytvořit vlastní obchodní známku. V roce 1917 přišel zástupce firmy v Nizozemsku s návrhem používat větrný mlýn s oknem Dormer, což byla slovní hříčka odkazující na jméno tehdejšího ředitele společnosti H. A. Dormera.

Značka Dormer Dovecote se stala registrovanou obchodní známkou společnosti a po řadu následujících desetiletí fungovala jako jasně rozpoznatelná pečeť kvality.

John Rushbrooke

Posuneme-li se o sto let vpřed, zjistíme, že značka Dormer stále existuje a je i nadále vysoce uznávaným jménem v oblasti obráběcích nástrojů. Tvoří nyní součást společnosti Dormer Pramet, v níž má na starost rotační nástroje pro vrtání, frézování a výrobu závitů.

V roce 2017 jsme představili nové logo značky Dormer, které má za cíl zapojit ji do naší celosvětové identity, vybudovat užší vztah se značkou Pramet zaměřenou na břitové destičky a také propagovat náš široce užívaný symbol „třísky“.

Zavedení symbolu třísky do loga představuje samozřejmě pro společnost Dormer významný krok. Naše tříska je jasným a trvalým znakem profesionality, a proto ji používáme v celém našem sortimentu jako symbol příslibu ztělesněného naším heslem Simply Reliable – Prostě spolehlivé.

Sledujeme tak stejnou filozofii, jaká vedla před více než sto lety ke vzniku obchodní známky Dormer Dovecote! Naše minulost tak přímo ovlivňuje i naši budoucnost.

John Rushbrooke

manažer pro strategii značek

Dormer Pramet

bottom of page