top of page

Spaansymbool van Dormer komt niet uit de lucht vallen


New Dormer logo

Dormer werd in 1913 in het Verenigd Koninkrijk opgericht onder de naam The Sheffield Twist Drill Co. Inmiddels is het merk Dormer synoniem aan de fabricage van hoogwaardig gereedschap voor metaalverspaning.

Omdat het bedrijf zich na de oprichting snel ontwikkelde, werd het kiezen van een handelsmerk essentieel. In 1917 stelde een Nederlandse agent een windmolen met een dakkapel voor. Een verwijzing naar de naam van de toenmalige algemeen directeur dhr. H.A. Dormer. Het Engelse woord voor dakkapel is namelijk "dormer".

Dormer dovecote

Uiteindelijk werd de Dormer-duiventil als handelsmerk en logo voor het bedrijf gedeponeerd. Dit handelsmerk zou vele tientallen jaren een herkenbaar kwaliteitssymbool blijven.

John Rushbrooke

Spoel vervolgens 100 jaar vooruit en het merk Dormer bestaat nog steeds. Dormer blijft een zeer gerespecteerde naam in de snijgereedschapbranche. Dormer is nu een productmerk binnen Dormer Pramet en vertegenwoordigt ons assortiment draaigereedschap voor boren, frezen en draadsnijden.

In 2017 kondigden we een nieuw logo voor het merk Dormer aan dat beter aansluit op de mondiale identiteit van ons bedrijf. Bovendien vormt het een hechtere band met ons Pramet-merk voor indexeerbare gereedschappen. Zo willen we nog meer bekendheid aan ons inmiddels alom toegepaste ‘spaansymbool’ geven.

Zeker, de introductie van een spaansymbool in het Dormer-logo is een belangrijke stap. Het symbool is een duidelijk en consistent signaal van professionaliteit en kwaliteit. Daarom gebruiken we het voor alle promotiemedia van ons bedrijf om onze belofte van degelijkheid en betrouwbaarheid te onderstrepen.

Dezelfde filosofie zat al achter het oorspronkelijke duivetilhandelsmerk van Dormer, meer dan 100 jaar geleden! Zo werkt ons verleden door in onze toekomst.

John Rushbrooke

Branding Strategy Manager

Dormer Pramet

bottom of page