top of page

Nieuwe producten blijven de lat voor de industrie steeds hoger leggen


Voor het eind van 2017 hadden we een nieuwe reeks draadsnij- en freesgereedschappen aangekondigd. Deze onderstrepen opnieuw het belang dat wij hechten aan de veelzijdigheid en het gebruiksgemak van ons productaanbod voor belangrijke industriesegmenten.

Ik was lid van het Dormer Pramet-team dat geholpen heeft bij de introductie van de nieuwe assortimenten op de markt, om ons aanbod voor onze klanten op een hoger niveau te brengen.

Matrijzen en stempels

We hebben een nieuwe hoge voeding familie toegevoegd voor het productief bewerken van meerdere materialen. Deze bestaat uit de nieuwe dubbel-negatieve SBN10-frees, die wordt ondersteund door een grote reeks van BNGX10-wisselplaten voor voorbewerken met hoge voeding en ANHX10-wisselplaten voor nabewerken in hoek- en vlakfrezen.

Bovendien hebben we ook onze SRC- en SRD-families voor kopieerfrezen uitgebreid. Daarin zien we een nieuwe reeks van dubbele negatieve SRC10 kleine diameter frezen en een assortiment van RCMT10-wisselplaten.

Met onze nieuwe familie van hoge voeding gereedschappen en assortimenten kopieerfrezen beschikken we over een zeer sterk aanbod voor het matrijzen- en stempelsegment. Productiemanagers staan voor de uitdaging om op een kosteneffectieve en concurrerende manier de condities te creëren voor een hoge snijsnelheid, hard frezen van complexe matrijzen en stempels en het produceren van superieure oppervlaktekwaliteiten.

HSS-tappen

Martin Tyml

Intussen ondersteunen onze Shark Line tappen nu diepere schroefdraad tot maximaal 3xD in blind-gatbewerkingen. We hebben een gele ring tap toegevoegd voor constructie-, koolstof- en laaggelegeerd staal (E412) en een blauwe ring voor roestvaststaal (E414), die een verbeterde geometrie heeft en een soepelere en snellere spaanafvoer bevordert, zodat grotere dieptes mogelijk zijn.

Onze Shark-reeks van materiaalspecifieke tappen biedt een hoogwaardig en compleet programma voor de meeste toepassingen in alle belangrijke industriesegmenten door het creëren van schroefdraad met zowel een grote dynamische sterkte en een hoge dimensionale nauwkeurigheid.

Hardmetaalsoorten voor instelbare frezen

Onze hardmetaalsoort 8230 was in de afgelopen jaren steeds een van de meest algemene en populaire soorten. Maar nu is de tijd gekomen om een veelzijdige derde generatie te introduceren voor nog betere prestaties bij het frezen van staal en gietijzer.

M8330 wordt nu de eerste keuze hardmetaalsoort voor voorbewerken tot en met nabewerken, zelfs onder ongunstige condities. Deze nieuwe hardmetaalsoort stelt ons in staat onze hoge prestatieniveaus te behouden, met name in onze nieuwe assortimenten die er de afgelopen jaren zijn bijgekomen.

M8330 zorgt voor meer productiviteit doordat het met hogere snijsnelheden werkt vergeleken met M8340 en is duurzamer vergeleken met 8230.

Meer informatie en ondersteuningsmateriaal over al onze nieuwe producten zijn nu te vinden op onze website.

Martin Tyml

Product launch projects coordinator

Dormer Pramet

bottom of page