top of page

Gericht op de ontwikkeling van nog meer ervaring


Inside Experience Center

Ons nieuwe Experience Center is een speciaal gebouw waarvan de officiële opening plaatsvond tijdens de Cutting Days in september, een internationale beurs die was georganiseerd door Dormer Pramet (link naar Jana’s blog).

Maar wat is het en waarom hebben we het ons Experience Center genoemd?

Het Experience Center ligt op het terrein van onze fabriek van instelbare wisselplaten in de Tsjechische stad Šumperk. Hier bedenken we nieuwe ideeën, nieuwe technologieën, nieuwe producten en geven we cursussen aan onze klanten. Alles is gericht op het ontwikkelen van een grotere en verbeterde ervaring.

De eerste bespreking over het nieuwe gebouw was tegen het einde van 2014. Daarna volgden er allerlei bijeenkomsten over de planning en werden de belangrijkste actiepunten voor de ontwikkeling ervan vastgesteld.

Een daarvan was het inrichten van een aparte testruimte en demonstratieruimte, apparatuur voor R&D, alles op één plaats. Daarnaast moest er een gebied komen dat voor klanten toegankelijk is, buiten het productiegedeelte voor meer veiligheid en comfort.

Als steun voor het opzetten van het Experience Center, of kortweg XP Center, hebben een bijdrage ontvangen van het Regionale Ontwikkelingsfonds van de Europese Unie voor de bouw van het gebouw, de machines en de apparatuur.

In april 2016 zijn we met de bouw begonnen. (Bekijk een korte diashow van het hele bouwproces). Het praktische en eenvoudige design van het nieuwe gebouw past geheel binnen onze "Simply Reliable"-filosofie. De vorm doet zelfs denken aan een opname en wisselplaat!

In het Experience Center zijn drie belangrijke afdelingen gehuisvest: technologie en hardmetaalontwikkeling, testen en opleiding. Onze technologieafdeling, bijvoorbeeld, onderzoekt methoden voor het verbeteren van het productieproces door de invoering van nieuwe technologieën. Hierbij wordt samen met onze ingenieurs gewerkt aan projecten die gericht zijn op rationalisering, kostenbesparingen en product- en kwaliteitsverbetering.

We hebben investeringen gedaan in nieuwe analyseapparatuur voor de productietechnologie en de ontwikkeling van hardmetaalsoorten. Het centrum heeft een meet- en analyselaboratorium met een rasterelektronenmicroscoop, 3D-scanner, elektromechanische testapparatuur en een röntgendiffractie-instrument.

Deze investeringen in het XP Center zijn niet alleen bedoeld voor toekomstige ontwikkelingen, maar ook voor het opbouwen van relaties en het versterken van het vertrouwen van onze klanten. Er zijn zes machines beschikbaar voor het uitvoeren van testen en nog twee andere voor demonstraties en training. Dit is niet alleen een uitbreiding van onze capaciteit, maar betekent ook dat we allerlei verschillende productieomgevingen kunnen reproduceren.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het Experience Center is het verzorgen van cursussen en trainingen. Klanten kunnen hier onze technici ontmoeten, hun bewerkingsproblemen bespreken en samen zoeken naar een oplossing voor hun probleem.

Bovendien kunnen we er ook onze eigen medewerkers en klanten trainingen geven over onze nieuwe producten en hun kennis over het gebruik ervan vergroten om tot de beste resultaten te komen.

Afgelopen maand, bijvoorbeeld, was ons XP Center het toneel van een aantal belangrijke gebeurtenissen, zoals "Train the Trainer" voor onze nieuwste productintroducties, een bezoek van 50 klanten uit Rusland en een interne mondiale vergadering over klantenservice.

Klik hier voor meer informatie over het Experience Center of neem contact op met uw lokale Dormer Pramet verkoopkantoor.

Vladimir Maixner

Technology & Process Development Manager

bottom of page