top of page

Precisie in de details is de sleutel voor succesvolle samenwerking


Door distributeurs te voorzien van accurate productinformatie kan de communicatie en vertrouwensband met de klant sterk verbeteren.

Als adviseur bij de klantenservice van Dormer Pramet USA, maak ik deel uit van een team dat onze Amerikaanse klanten ondersteunt. Eén ervan is een grote industriële leverancier met meer dan 2.700 winkels in het hele land.

Deze speciale distributeur plaatst zijn bestellingen via ons EDI-systeem (elektronisch data-uitwisselingssysteem), waardoor er nauwelijks ‘contactpunten’ zijn tussen ons en de klant.

Het viel mij op dat er in de afgelopen maanden drie retourzendingen kwamen uit één bepaalde winkel en daarom ben ik daar wat dieper ingedoken om uit te zoeken wat de oorzaak hiervan was. Ik heb de betreffende winkel gebeld en kreeg de vertegenwoordiger daar aan de lijn.

Carrie Miller

Hier bleek dat hun productbeschrijving voor onze precisie spiraalboor TS41N40 ‘Korte serie’ was. Maar het ging in feite om de ‘stomplengte’. De korte serie is de TS18N40.

De klant had de productbeschrijvingen verwisseld in zijn interne systeem. Daardoor adviseerden hun verkopers diverse keren het verkeerde product aan hun klanten, wat leidde tot de retourzendingen.

Ik heb toen contact opgenomen met Miriam Metcalfe, onze marketing manager bij Dormer Pramet Noord-Amerika, om ons te helpen nog een stap verder te gaan en dit probleem bij de wortel aan te pakken.

Miriam ging aan de slag met de product manager bij de distributeur en het lukte haar om de productbeschrijvingen voor deze producten te corrigeren, en ook om deze in de juiste productcategorie te zetten. En dat niet alleen. De fout met de beschrijvingen en de categorie was hersteld voor de complete familie van boren.

Het resultaat: geen terugkerende retourzendingen, accurate informatie in het ERP-systeem van de klant en tevreden eindgebruikers.

Carrie Miller

Customer support advisor

Dormer Pramet USA

bottom of page