top of page

Waarom we Force X hebben geïntroduceerd - een nieuwe generatie hardmetalen boren


IIn april 2017 hebben we een nieuwe generatie van volhardmetalen boren, Force X genaamd, bekendgemaakt.

Deze boren zijn een upgrade met betere prestaties van het MP-X-assortiment dat zij vervangen en dekken een diameterbereik van 3 tot 20 mm.

In 2007 introduceerden we een eerste assortiment van universele volhardmetalen boren onder de naam MP-X. Deze boren – voor 3xD en 5xD - hadden een standaardontwerp met een 140-graden splitpunt en waren geschikt voor het boren in een breed scala van materialen.

In 2015 werd deze reeks uitgebreid met de R459, die was ontwikkeld als een hoogwaardige optie voor 8xD-diepgatboren.

Hoewel de R459 deel uitmaakte van dezelfde familie van MP-X-boren, bevatte hij tal van nieuwe ontwerpelementen vergeleken met de eerder ontwikkelde boren (R453, R454, R457 en R458).

Om ons 3xD- en 5xD-booraanbod te verbeteren moesten we deze boren dus "upgraden" naar hetzelfde prestatieniveau als de R459. Dit heeft geleid tot de introductie van de nieuwe Force X-serie boren.

Ricky Payling

Het nieuwste assortiment biedt nu:

  • Een hoog prestatieniveau in een grote variëteit aan materialen, waardoor zij de ideale keuze zijn voor algemene technische toepassingen en voor toeleveranciers

  • Hetzelfde productiviteitsniveau voor 3xD- en 5xD-boren als de 8xD-serie boren

  • Een betrouwbaar boorproces met constante krachten over de gehele boordiepte van elke boor

  • Een goede keuze voor lichte bewerkingen en werken met geringe snijkrachten.

Onze nieuwe Force X-familie biedt een assortiment van TiAlN-gecoate boren in varianten met en zonder koelmiddeltoevoer. Ze presteren uitmuntend in staal, roestvast staal, gietijzer en aluminiumlegeringen en zijn een ideale keuze voor de meeste boortoepassingen en de belangrijkste industriesegmenten.

Voor meer informatie over onze Force X-serie kunt u terecht op onze website of contact opnemen met uw lokale Dormer Pramet-vertegenwoordiger.

Ricky Payling

Product strategy – ronde gereedschappen

bottom of page