top of page

Onze grootste productcatalogus ooit is uit


We hebben zojuist de grootste Pramet-catalogus uit de geschiedenis van onze onderneming uitgebracht. Het is de eerste uitgave waarin we onze assortimenten voor draaien, frezen en gatmaken hebben gecombineerd in één algemene publicatie voor 20 verschillende talen.

Zoals u zich kunt voorstellen is het samenstellen van een catalogus van 1.032 pagina's een hele opgave. Daarbij hebben we steeds voor ogen gehad dat deze catalogus maximaal gebruiksvriendelijk moest zijn.

En dat was niet zo makkelijk, omdat we tal van nieuwe extra's en functies hebben toegevoegd om het kiezen van het juiste verspaningsgereedschap zo eenvoudig mogelijk te maken. Hierdoor is de catalogus 2017 van instelbare gereedschappen veel completer geworden dan de voorgaande versies.

Omdat het ons doel is een “makkelijk werkbare uitgave” te maken, beginnen we elk hoofdstuk met paragrafen met "Instructies" en "Richtingaanwijzers". We willen onze klanten alle informatie geven die nodig is om de weg te vinden op de pagina's en om de gebruikte symbolen en pictogrammen te begrijpen.

In de paragraaf "Instructies" worden al uw vragen beantwoord, zodat de catalogus zichzelf weet uit te leggen. De paragraaf "Richtingaanwijzers" helpt klanten bij het keuzeproces, waardoor ze het juiste verspaningsgereedschap voor hun bewerkingen snel en makkelijk kunnen vinden.

Een mooi voorbeeld hiervan is de twee pagina's grote afbeelding op de pagina's M14 en M15. Hierop presenteren we het relevante werkstukmateriaal dat geschikt is voor ons gehele programma van instelbare frezen. Het is voor het eerst dat we dit in de Pramet-catalogus hebben opgenomen, maar het is in het verleden al wel door ons bedrijf gebruikt in andere publicaties.

Ik schreef al eerder dat de catalogus beschikbaar in 20 verschillende talen. Dit zijn dezelfde talen die onze klanten kennen van onze catalogi van Dormer ronde gereedschappen. Ook hebben we dezelfde talencombinaties toegepast voor elk van de zes uitgebrachte versies.

Dit is ook weer zo'n voorbeeld van onze meer uniforme merkoverstijgende productbenadering, zodat er geen verschillen zijn tussen de productdocumentatie van instelbare of ronde gereedschappen.

Ik wens u veel plezier met de nieuwe Pramet catalogus 2017.

Radek Hudos

Marketing- en communicatiemanager

bottom of page