top of page

Užitečné tipy pro používání naší nové aplikace Kalkulačka


Na začátku roku jsme spustili novou kalkulačku pro obrábění určenou pro zařízení se systémy iOS a Android.

Měl jsem tu čest vyvíjet aplikaci pro Dormer Pramet ve spolupráci s kolegy z našeho oddělení pro technické vzdělávání.

Tato aplikace pomáhá uživateli zjistit celou řadu údajů o operacích, jako jsou frézování, soustružení, vrtání, řezání závitů a vyvrtávání. Jsme si vědomi, že existuje spousta jiných aplikací, které umějí provádět výpočty, přesto věříme, že jsme pro toto odvětví vytvořili cenný a užitečný nový nástroj.

Jan van Deursen

Naše nová aplikace se od ostatních odlišuje tím, že vám dává možnost vkládaná data ukládat. Takže při příštím spuštění budete mít předchozí údaje zachované a předvyplněné.

Ve výchozím nastavení je tato funkce vypnuta, můžete ji ale snadno přenastavit v „Nastavení“, které naleznete v hlavním menu. Odtud si můžete vybrat svůj jazyk z 18 dostupných jazyků nebo zjistit více informací o Dormer Pramet a jiných službách.

Další skvělou funkcí je velké množství parametrů, se kterými můžete dělat inverzní výpočty. Například: Když uživatel zadá posuv na zub, dostane výpočet tloušťky třísky. Pokud zjistí, že je tloušťka třísky příliš velká, může tuto hodnotu změnit a aplikace přepočítá posuv na zub. Díky tomu je aplikace univerzálnější a dynamičtější, takže toho určitě využijte!

Aplikace dále nabízí výpočty týkající se materiálu, jako například požadavky na spotřebu energie.

Pokud máte jakékoliv otázky, zpětnou vazbu nebo jakýkoliv problém při používání aplikace, dejte mi prosím vědět!

Jan van Deursen

technický vývojář aplikací

bottom of page