top of page

Handige tips voor het gebruik van onze nieuwe ‘Calculators app’


Aan het begin van dit jaar lanceerde Dormer Pramet een nieuwe en gebruiksvriendelijke verspaningscalculator voor iOS en Android. Met deze Calculators app kunt u een verscheidenheid aan berekeningen maken om zo het gereedschap op de juiste manier in te zetten.

Namens Dormer Pramet had ik het voorrecht om deze applicatie te ontwikkelen met de hulp van mijn collega’s binnen de technische educatie afdeling.

De app helpt de gebruiker diverse parameters vast te stellen op het gebied van frezen, draaien, boren, draadsnijden en kotteren. We zijn ervan bewust dat er al diverse applicaties zijn die in staat zijn dergelijke berekeningen te maken, maar we geloven dat we een waardevolle en nuttige tool hebben ontwikkeld voor de industrie.

Onze nieuwe applicatie onderscheidt zich van anderen door u de mogelijkheid te geven de data die u hebt ingevoerd op te slaan. De volgende keer dat u de applicatie start zal de vorige data ingevoerd worden.

Standaard is deze functie uitgeschakeld, maar u kunt dit gemakkelijk wijzigen in ‘Instellingen’. Dit is te vinden in het hoofdmenu. Daarnaast kunt u in het hoofdmenu meer vinden over Dormer Pramet en de andere applicaties die wij aanbieden.

Een andere handige functie is de grote verscheidenheid aan parameters waarmee je inverse berekeningen kan maken. Bijvoorbeeld: Wanneer de gebruiker de voeding per tand invoert wordt de spaandikte berekend. Op het moment dat de spaandikte te hoog is, kan deze waarde gewijzigd worden en zal de applicatie de voeding per tand (her)berekenen. Dit maakt de applicatie veelzijdig en dynamisch!

Uiteraard maakt de applicatie ook materiaal gebaseerde berekeningen, zoals het vermogen.

Als u nog vragen, feedback of problemen heeft bij het gebruik van de applicatie laat me het weten!

Jan van Deursen

Technical app developer

bottom of page