top of page

Globální komunikace nabízí příležitosti i výzvy


Díky rozvoji a růstu nových technologií v posledních letech nebyla komunikace s globálními značkami nikdy jednodušší.

V současné době existuje mnoho kanálů, které lidé používají pro přístup k informacím, což nabízí značkám příležitosti i výzvy ve správě těchto způsobů komunikace s jejich zákazníky.

Jako člen marketingového a komunikačního týmu Dormer Pramet mám za úkol rozvíjet naše sociální profily a prezentaci ve vztazích s médii, aby bylo posíleno globální povědomí o naší společnosti.

Posledních 12 měsíců bylo hlavním cílem v oblasti sociálních sítí rozšířit naše stávající profily prostřednictvím poutavého obsahu a vícejazyčných příspěvků. Dále jsme svou přítomnost rozšířili na nové kanály v Číně, např. YouKu, Weibo a WeChat. Začali jsme také používat živé videopřenosy na Periscope a Facebook Live, tyto rostoucí platformy budou v nadcházejícím roce dále rozšiřovány, nezapomeňte tedy tuto oblast sledovat!

V odvětví obráběcích nástrojů roste poptávka po pravidelných aktualizacích a naším cílem je tuto poptávku uspokojit prostřednictvím výměny informací na sociálních sítích otevřeným, praktickým a upřímným způsobem, což u uživatelů, kteří nás sledují, vzbuzuje pocit sounáležitosti. Dále zákazníkům poskytujeme kanál, pomocí kterého nám můžou klást otázky týkající se produktů, vyhledávat informace o nás a obracet se na náš tým osobním a neformálním způsobem.

Kromě toho, že v Dormer Pramet máme relativně novou značku, která následovala vznik společnosti v roce 2014, máme také jedno z nejrozmanitějších produktových portfolií v odvětví řezných nástrojů. Máme tedy lidem hodně co říci! Sociální sítě a tiskové zprávy nám poskytují způsob, jak tyto zprávy dostat mezi širší okruh lidí. A soudě podle výsledků, lidé se zajímají o to, co říkáme.

Minulý rok jsme přesáhli 1,4 milionu lidí na našich kanálech na Twitteru, LinkedIn, Facebooku a YouTube – což oproti roku 2015 přestavuje skoro 100% nárůst. Publikovali jsme více než 220 různých příspěvků, které byly cíleny na široké spektrum zemí a jazyků.

Zaznamenali jsme 300% nárůst v tzv. „social referrals“ – počtu lidí, kteří navštíví náš firemní web přímo ze sociálních sítí. O činnosti našich webových stránek si můžete přečíst zde na samostatném blogu.

Mezitím média publikovala více než 1 000 článků o Dormer Pramet. Tyto zprávy, včetně tištěných i on-line článků, vyšly ve více než 200 různých publikacích ve 30 zemích. Tato publicita v médiích nám umožnila dosáhnout celkového rozšíření mezi více než 100 milionů čtenářů.

Všechny tyto aktivity podporují náš globální marketing a komunikační strategii pro posílení povědomí o naší značce, informují naše zákazníky a partnery o našich nejnovějších aktivitách a poskytují erudované odborné rady z tohoto odvětví.

Pojďme do roku 2017!

Steve Hutton

komunikační specialista

bottom of page