top of page

Globale communicatie biedt kansen en uitdagingen


Dankzij de ontwikkeling en de groei van nieuwe technologieën is communicatie met een multinational nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Men kan tegenwoordig allerlei kanalen gebruiken om aan informatie te komen, wat bedrijven kansen en uitdagingen biedt bij het gebruik van deze communicatielijnen met hun klanten.

Mijn taak, als lid van het marketing- en communicatieteam van Dormer Pramet, is het ontwikkelen van onze sociale profielen en van onze aanwezigheid in de media om de naamsbekendheid van ons bedrijf wereldwijd te versterken.

In de afgelopen twaalf maanden was het een belangrijke doelstelling om onze bestaande profielen in de sociale media uit te breiden via wervende content en posts in meerdere talen. Ook hebben we met nieuwe kanalen, zoals YouKu, Weibo en WeChat, onze aanwezigheid in China gevestigd. We zijn ook begonnen om live video streaming te gaan gebruiken op Periscope en Facebook Live, en we zullen deze groeiende platforms het komende jaar nog verder uitbreiden, dus houd ze in de gaten!

Er bestaat een groeiende behoefte aan regelmatige updates over verspaningsgereedschappen en het is ons doel om op een open, praktische en eerlijke manier aan deze vraag te voldoen door het uitwisselen van informatie op sociale media en zo een communitygevoel met onze volgers te creëren. We bieden onze klanten ook een kanaal voor het stellen van vragen over producten, het zoeken van informatie over ons en om op een persoonlijk en informele manier contact met ons team te hebben.

Steve Hutton

Dormer Pramet is niet alleen een relatief nieuw merk dat in 2014 is ontstaan, maar we hebben ook een van de meest diverse productportfolio's in de industrie van de verspaningsgereedschappen. Dus we hebben de mensen heel wat te vertellen! Via de sociale media en persberichten kunnen we onze boodschap onder een groot publiek verspreiden. En als we de resultaten bekijken, dan blijkt dat men heel geïnteresseerd in wat we te vertellen hebben.

Vorig jaar hebben we meer dan 1.4 miljoen mensen weten te bereiken met onze Twitter-, LinkedIn-, Facebook - en YouTube -kanalen. Een stijging van bijna 100% vergeleken met 2015. Er zijn meer dan 220 verschillende posts geplaatst, bestemd voor een groot aantal landen en in allerlei talen.

We zagen een toename met 300% in ‘social referrals’, het aantal rechtstreekse bezoekers van onze bedrijfswebsite vanuit sociale media. Lees meer over de kracht van de website hier in een apart blog.

Intussen zijn er meer dan 1.000 artikelen over Dormer Pramet in de media gepubliceerd. De dekking, inclusief gedrukt en online nieuws, is terug te vinden in meer 200 verschillende publicaties in 30 verschillende landen. Dankzij deze media-aandacht hebben we in totaal meer dan 100 miljoen lezers weten te bereiken.

Al deze activiteiten ondersteunen onze globale marketing- en communicatiestrategie om de naamsbekendheid van ons merk te versterken, om onze klanten en partners te informeren over onze nieuwste activiteiten en om de industrie met onze kennis van dienst te zijn.

Zet hem op, 2017!

Steve Hutton

Communicatiespecialist

bottom of page