top of page

Het positieve effect van een groeiende e-commerce


Het belangrijkste verkoopkanaal van Dormer Pramet zijn onze dealers. Er zijn allerlei soorten grote en kleine dealers over de hele wereld, van multinationals tot afzonderlijke winkels.

In de laatste jaren hebben we een sterke trend gezien in de richting van digitale verkopen via de industriële B2B-markt (Business to Business), doordat meer en meer dealers hun verkoop via online platformen laten lopen.

Deze belangrijke transitie gebeurt niet overal met dezelfde snelheid en wij moeten ons, als klantgerichte organisatie, kunnen aanpassen aan dit veranderende landschap.

Als e-commerce manager van Dormer Pramet ben ik ervoor verantwoordelijk om, in samenwerking met onze verkoopteams overal op de wereld, proactief productgegevens aan te leveren aan de dealers die zij op hun websites kunnen gebruiken.

We beginnen de ondersteuning van de dealers door hen te voorzien van actuele en accurate productgegevens en ondersteunend mediamateriaal, zoals foto's en video's, om hun zakelijke kansen te vergroten en als hulp bij het online verkopen van onze gereedschappen.

In de komende tijd zullen we dit verder ontwikkelen en uitbreiden met meer hoge resolutie foto's van onze producten en ondersteunende informatie voor de online activiteiten van onze klanten.

De effecten van e-commerce zijn merkbaar op allerlei gebieden binnen de industrie van verspaningsgereedschappen en de langetermijnstrategie van ons bedrijf is dan ook voor een belangrijk deel daarop gebaseerd.

Het zijn van een betrouwbare e-commercepartner levert ons overduidelijk concurrentievoordeel op, maar we moeten ons dan wel proactief inzetten voor de ontwikkeling ervan om ook te kunnen profiteren van de groei ervan.

Tot nu toe hebben we bemoedigende feedback gekregen van klanten die op dit vlak met ons werken. Dit onderstreept het positieve effect dat het kan hebben op onze relaties en productbekendheid en op het generen van omzet. Dat alles met als doel de toekomst van onze klanten veilig te stellen en onze uitstekende reputatie binnen de branche verder te versterken.

Martin Hahn

E-commerce manager

bottom of page