top of page

Alle aandacht op moeilijk te bewerken materialen


Pramet OEHT 09 face milling range

De productstrategie bij Dormer Pramet is erop gericht om een effectieve mix aan snijgereedschappen voor onze klanten samen te stellen. Sinds enige tijd hebben we onze aandacht speciaal gericht op de ontwikkeling van nieuwe producten voor moeilijk te bewerken materialen.

In het verleden hingen moeilijk te bewerken materialen specifiek samen met de luchtvaart en de energiesector. Nu zien we dat deze materialen in vele sectoren voorkomen zoals de medische en chemische industrie, olie- en gaswinning, automotive en in de algemene verspaning.

Veel van onze technische engineers hebben te maken met de dagelijkse vraag van klanten naar een verbeterde verspaning van roestvrij staal, staal, nikkel- en kobaltgebaseerde legeringen alsook titanium.

De recente ontwikkeling binnen ons wisselplaatassortiment is speciaal gericht op de verbetering van de mechanische eigenschappen van onze gereedschappen, met als voornaamste doel de thermische en chemische bestendigheid. Onze algemene doelstelling is erop gericht om altijd met een betrouwbare en gunstig geprijsde optie te voldoen aan de behoeften van de klant.

Lukáš Pavliš

In November 2015 introduceerden wij draaiwisselplaten met spaanbrekers SF en SM plus nieuwe hardmetaalsoorten. We hebben een uitstekende feedback gekregen op de positieve geometrie tezamen met betrouwbare hardmetaalsoorten.

Onze SM-spaanbreker die we in vijf hardmetaalsoorten aanbieden, werd met name geroemd in de markt, waaruit blijkt dat dit een bijzonder veelzijdige optie is voor een groot aantal materialen. Eerder dit jaar hebben we ons aanbod uitgebreid met dubbelzijdige spaanbrekers, NMR voor voorbewerkingen en instabiele snijcondities, plus W-FM en W-NM met wiper-effect ten behoeve van een hoge productiviteit en oppervlaktekwaliteit.

Onze nieuwe serie vlakfrezen voor OEHT-wisselplaten was nog een efficiënte en veelzijdige uitbreiding, waarbij het gebruik van achtkantige en ronde wisselplaten wordt gecombineerd. De lage snijkracht hiervan, met een uitgebreid assortiment aan positieve geometrieën, inclusief wiper en zes hardmetaalsoorten staat garant voor een soepele snijactie voor roestvrij staal, zacht staal en non-ferrometalen.

Dit product werd in 2015 wereldwijd geïntroduceerd met uitstekende resultaten. De lage kracht en warmteontwikkeling biedt aanzienlijke voordelen voor de klant. Dit succes bracht ons ertoe om een 'grotere broer' als optie aan deze serie toe te voegen – de OEHT 09 – alsook een nieuwe freeshardmetaalsoort M6330 om nog meer bestendigheid te bieden tegen thermische scheurtjes als gebruik wordt gemaakt van moeilijk te bewerken materiaal.

We blijven steeds nieuwe producten ontwikkelen voor moeilijk te bewerken materiaal met als doel onze positie als professionele en betrouwbare leverancier in deze mondiale markt te verstevigen.

bottom of page