top of page

Zaměřeno na těžko obrobitelné materiály


Pramet OEHT 09 face milling range

Naší produktovou strategií ve společnosti Dormer Pramet je zajistit pro naše zákazníky efektivní kombinaci řezných nástrojů. V poslední době jsme se zaměřili na vývoj nových produktů pro těžko obrobitelné materiály.

Dříve byly těžko obrobitelné materiály spjaty pouze s leteckým a energetickým průmyslem. V současné době lze tyto materiály nalézt v mnoha odvětvích, jako je lékařství, petrochemie, automobilový průmysl, chemie a všeobecné obrábění.

Většina našich techniků se setkává s každodenním požadavkem zákazníků na lepší obrábění oceli, nerezové oceli, titanu a slitin na bázi niklu a kobaltu.

Poslední vývoj našeho sortimentu VBD je zaměřen na zlepšení mechanických vlastností našich nástrojů, a to nejčastěji na jejich tepelnou a chemickou odolnost. Naším hlavním cílem je vždy vyhovět potřebám zákazníka v podobě spolehlivých a úsporných řešení.

Lukáš Pavliš

V listopadu 2015 jsme uvedli na trh destičky pro soustružení s utvářeči SF a SM, a také nové materiály. Pozitivní geometrie spolu se spolehlivými materiály měly vynikající ohlas.

Náš utvářeč SM, který nabízíme v pěti materiálech, si na trhu získal zvláštní ocenění jakožto velmi univerzální řešení pro celou řadu obráběných materiálů. Začátkem letošního roku jsme doplnili další oboustranné utvářeče, NMR pro hrubování a nestabilní řezné podmínky, a rovněž W-FM a W-NM s hladicím účinkem pro dosažení vysoké produktivity a kvality povrchu.

Další nákladově efektivní a univerzální novinkou je naše nová řada produktů pro čelní frézování s destičkami OEHT, která je kombinací použití osmihranných a kruhových destiček. Jejich malá řezná síla při širokém rozsahu pozitivních geometrií, včetně hladicí geometrie a použití šesti materiálů, zaručuje hladký průběh obrábění nerezové oceli, měkké oceli a neželezných kovů.

Tento produkt byl celosvětově uveden na trh v roce 2015 s vynikajícími výsledky. Malá síla a nízké vytváření tepla přináší zákazníkům důležité výhody. Na základě tohoto úspěchu jsme tuto skupinu produktů rozšířili o „většího bratra“ OEHT 09, a také o nový frézovací materiál M6330, který zajišťuje vyšší odolnost vůči vzniku tepelných trhlin v případě těžko obrobitelných materiálů.

Naším cílem je i nadále vyvíjet nové produkty pro těžko obrobitelné materiály, abychom upevnili naši pozici profesionálního a spolehlivého dodavatele na tomto globálním trhu.

bottom of page