top of page

Partnerships zijn essentieel in niche markten


De recente introductie van ons Pramet-assortiment in Spanje heeft een schat aan nieuwe kansen opgeleverd om de behoeften van bestaande klanten te bevredigen, maar ook de deuren geopend naar nieuwe industriesectoren.

We troffen er een speciale niche markt aan die we graag zouden willen bewerken, maar dat ging niet zonder slag of stoot, want de markt was erg gesloten en sterk gekant tegen veranderingen op het gebied van gereedschappen en nieuwe leveranciers.

Ik heb het over een vorm van afbramen, scarfing - een speciale metallurgische techniek waarbij instelbare verspaningsgereedschappen worden gebruikt om overmatig lasmateriaal te verwijderen, zowel inwendig als uitwendig, bij de productie van buizen. Gelaste stalen buizen worden gebruikt in de bouw voor de distributie van water en gas, en als uitlaatbuizen in de automobielindustrie.

We begonnen door te kijken of we konden samenwerken met een specifieke klant waarbij we onze gereedschappen zouden kunnen testen om te laten zien dat we een serieuze partij op de markt zijn en om te bewijzen dat we de juiste middelen hebben voor dit soort van bewerkingen. Alles bij elkaar genomen is scarfing dan misschien wel nieuw voor ons team in Spanje, maar beschikt Pramet over een uitgebreide ervaring en knowhow in deze gespecialiseerde procestoepassing.

Jesús López

In de tweede helft van 2015 zijn we in contact gekomen met een gevestigde fabrikant van gelaste buizen met een grote kennis van zaken over de branche.

Deze klant fabriceert ronde gesegmenteerde zaagbladen van HSS en wolfraamstaal. Hij is ook distributeur van een breed scala van producten, zoals bandzaagbladen, HSS-zaagbladen en natuurlijk instelbare snijringen en wisselplaten.

Ons Spaanse managementteam onder leiding van Jordi Requeno, heeft een overeenkomst opgesteld met de klant waarmee deze een erkende distributeur is geworden van ons Pramet scarfingassortiment.

Bovendien wordt hij door ons ondersteund met bezoeken aan klanten en uitgebreide technische adviezen. Een belangrijke factor voor dit succes was de gladjes verlopende directe communicatie tussen Tomasz Cymorek, onze global product manager voor scarfingproducten in Tsjechië, en Ernesto Villanueva, onze sales area coördinator in Spanje.

Ik kan niet anders zeggen dat dit partnership met deze fabrikant niet beter had kunnen zijn en dat de resultaten spectaculair zijn te noemen. Daar bovenop is onze aanwezigheid in de scarfingwereld alleen maar sterker geworden en hebben we een plaats verworven te midden van de meest prestigieuze leveranciers van snijgereedschappen voor de Spaanse scarfingmarkt.

Dit is een goed voorbeeld van een manier waarop we goede bedrijfsactiviteiten kunnen ondersteunen in een niche markt op bewerkingsgebied en dat, hoewel het niet gemakkelijk is, het door hard werken mogelijk is om partnerships op te bouwen en de kwaliteit van onze snijgereedschappen te bewijzen.

bottom of page