top of page

Bewerken van snijmessen voor suikerriet


Sugar cane field

Hallo! Voor degenen die mij niet kennen, mijn naam is Renato Brandão en ik ben verantwoordelijk voor de verkoop van producten van ​​Dormer Pramet in Brazilië. Ik vind het een hele eer dat ik een van de eersten ben die een bericht mag posten op onze nieuwe blog. Deze nieuwe tool biedt de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en om successen en ervaringen te belichten die ongetwijfeld voor u interessant zijn.

Iedereen weet dat Brazilië wat de economie en de politiek betreft zware tijden doormaakt. Enkele onzekerheden hebben een industriële teruggang veroorzaakt die een rem zet op de ontwikkeling in diverse sectoren.

Renato Brandão

Omdat we niet kunnen wachten tot de economie zich als geheel herstelt, zijn we op zoek gegaan naar sectoren die minder de nadelige effecten van de huidige crisis speuren en proberen we onze producten en oplossingen juist daar te ontwikkelen. Een van die sectoren is de landbouw. Brazilië is een is een enorm groot land (8.515.767 km2) en het landbouwpotentieel is heel groot.In de afgelopen jaren werd vooral aandacht besteed aan de productie van ethanol en suiker. Het snijden van suikerriet is enorm toegenomen, en om deze groei de ondersteunen werken we samen met de belangrijkste fabrikanten van snijmessen die in landbouwmachines worden toegepast.

Snijmessen voor suikerriet vormen een uitdaging om te bewerken omdat ze zijn gemaakt van staalklasse 9260 met een hardheid van 28HRC en staalklasse 9260 met een hardheid die hoger is dan 54HRC. Onze Pramet-wisselplaten HNGX09 en HNMF09 zijn een uitstekende keuze voor het frezen van de snijmessen doordat ze betere prestaties leveren en kosteneffectiever zijn dan de messen van concurrenten.

Als we dezelfde snijparameters toepassen als concurrerende merken (een situatie die door de eindgebruiker wordt geëist) bieden wij een 41% hogere productiviteit dan onze concurrenten.

Vandaag de dag worden onze HNGX- en HNMF-series gebruikt door de belangrijkste mesfabrikanten in Brazilië en streven we ernaar dit toepassingsgebied naar anderen in dezelfde sector uit te breiden.

Onze HNGX-serie blijkt een topproduct in deze toepassing te zijn. Bovendien heeft het als toegangspoort gediend naar vele andere aanvullende diensten die wij aan deze gebruikers kunnen leveren en zijn we zodoende in staat om nog meer aan hun behoeften tegemoet te komen.

bottom of page