top of page

Partnerství jako klíč ke specializovaným segmentům trhu


Nedávné zavedení našeho sortimentu Pramet ve Španělsku poskytlo řadu nových příležitostí k naplnění potřeb stávajících zákazníků, otevřelo ovšem také dveře k novým průmyslovým odvětvím.

Existoval zvláštní segment trhu, do kterého bychom rádi vstoupili, nebylo to však snadné, protože je velmi uzavřený a značně vzdorující změnám v oblasti nástrojů i nových dodavatelů.

Mám na mysli ořezávání svarů – specifickou metalurgickou technologii používající indexovatelné řezné nástroje pro začišťování nadměrných svarů ve výrobě trubek, a to jak vnitřně, tak zevně. Svařované ocelové trubky se používají ve stavebnictví pro rozvody vody a plynu, jakož i v automobilovém průmyslu jako výfuková potrubí.

Začali jsme hledáním možnosti spolupráce s nějakým specifickým zákazníkem, který by nám umožnil vyzkoušet naše nástroje, abychom ukázali, že jsme v této oblasti konkurenceschopní a že se angažujeme v tomto druhu obrábění. Ořezávání svarů ostatně může být nové pro náš tým ve Španělsku, avšak Pramet má v této specializované technologii rozsáhlé zkušenosti a znalosti.

Jesús López

Ve druhé polovině roku 2015 jsme byli v kontaktu s jedním zavedeným výrobcem svařovaných trubek s rozsáhlými znalostmi v tomto oboru.

Tento zákazník vyrábí segmentální pilové kotouče z HSS a z karbidu wolframu. Distribuuje také rozsáhlý sortiment výrobků, jako jsou pásové pilové listy, pilové listy z HSS a samozřejmě indexovatelné řezné kroužky a vyměnitelné břitové destičky.

Náš manažerský tým ve Španělsku, který vede Jordi Requeno, navrhl dohodu, podle níž se tento zákazník stal oficiálním prodejcem našeho sortimentu Pramet pro ořezávání svarů.

Pomáháme mu také s návštěvami zákazníků a technickým poradenstvím. Klíčovým faktorem tohoto úspěchu byla hladká a rychlá komunikace mezi Tomaszem Cymorkem, naším GP manažerem pro výrobky v oblasti ořezávání svarů sídlícím v České republice, a Ernestem Villanueva, naším koordinátorem prodeje ve Španělsku.

Mohu říci, že toto partnerství s výrobcem nemohlo být lepší a výsledky jsou spektakulární. Naše přítomnost ve světě ořezávání svarů se navíc posílila a umožnila nám dostat se ve Španělsku mezi nejprestižnější dodavatele řezných nástrojů pro operace ořezávání svarů.

Jedná se o příklad toho, jak můžeme podpořit úspěšnou obchodní činnost ve specializovaném segmentu trhu obráběcích nástrojů, a přestože to není snadné, lze toho dosáhnout tvrdou prací, budováním partnerství a demonstrací kvality našich řezných nástrojů.

bottom of page