top of page

Obrábění čepelí na sekání cukrové třtiny


Sugar cane field

Dobrý den! Pakliže mě ještě neznáte, jmenuji se Renato Brandão a mám na starosti prodej výrobků společnosti Dormer Pramet v Brazílii. V první řadě bych rád zmínil, že jsem velmi poctěn příležitostí být jedním z prvních, kdo na náš nový blog přispějí. Díky tomuto novému nástroji máme možnost se podělit o nápady, vyzdvihnout jednotlivé úspěchy i zkušenosti, což jistě zaujme každého z vás.

Všichni vědí, že Brazílie v poslední době prochází těžkým obdobím v oblasti politické i ekonomické. Nejistota způsobila propad v průmyslu, který brzdí a limituje rozvoj v různých segmentech.

Renato Brandão

Jelikož si ale nemůžeme dovolit čekat, až se zlepší situace celé země, pokusili jsme se najít segmenty, které jsou současnou krizí méně zasaženy, a právě pro tyto oblasti se snažíme své výrobky a řešení rozvíjet. Jednou z nich je zemědělství. Brazílie je kontinentální země (8 515 767,049 km²) s výrazným zemědělským potenciálem. V poslední době je hlavním předmětem její produkce etanol a cukr. V oblasti sekání cukrové třtiny jsme zaznamenali značný nárůst, a abychom jej podpořili, spolupracujeme s klíčovými výrobci čepelí pro zemědělskou techniku.

Obrábění čepelí na sekání cukrové třtiny není snadné, protože se vyrábí z oceli třídy 9260 s tvrdostí 28 HRC a z oceli třídy 9260 s tvrdostí vyšší než 54 HRC. Naše destičky Pramet HNGX09 a HNMF09 jsou perfektní volbou pro frézování čepelí a nabízí lepší výkonnost a efektivitu nákladů než konkurence.

Přestože pracujeme se stejnými parametry jako konkurenční značky (podle požadavků koncových uživatelů), nabízíme o 41 % vyšší produktivitu než naši konkurenti.

V současné době naše řady HNGX a HNMF používají hlavní výrobci čepelí v Brazílii a my pracujeme na rozšíření našeho řešení mezi další výrobce v tomto segmentu.

Naše řada HNGX dokázala, že je v tomto použití šampionem. Kromě toho funguje jako brána k mnoha dalším dodatečným službám, které můžeme našim uživatelům nabídnout, a poskytnout jim tak ještě větší podporu pro jejich potřeby.

renato.brandao@dormerpramet.com

bottom of page